Noc v Transylvánii? Noc ve škole? Proč ne!

28.11.2016 10:10

 Noc v Transylvánii? Noc ve škole?  Proč ne!

V pátek 25. listopadu se děti, ze školního klubu Chobotnice, sešly, aby si užily další akci s přespáním ve škole. Letos se tu sešly se známým cestovatelem Jeremym Whatiswhatem, který je doprovází celým školním rokem a každý měsíc je seznamuje s novými věcmi a nápady. Měsíc listopad patřil cestě do Transylvánie.

Chobotničáři se sešli krátce po půl osmé večerní a po rychlém ubytování se vrhli do prohlídky této říše, kde největším lákadlem byl hrad hraběte Drákuly. Díky dobře vybavené školní knihovně se děti dostaly k velké knize Transylvánie, ani vteřinku neotálely a začaly listovat v knize. Hned na první stránce se děti dozvěděly, že jim chybí důležitý člen a tím je sám velký cestovatel Jeremy. Vydaly se po útrobách chodeb a hledaly. Ano jak už v pohádkách bývá, našly. Cesta mohla začít.

Transylvánie byla říše plná cestiček a uliček. V každé uličce na děti čekaly různé úkoly. V jedné uličce se musely vypořádat se zaříkávadly a s písmenek sestavit co nejvíce slov, v další pak bojovaly proti jedovatým pavoukům, narazily na území much a mušek, které musely propašovat do bezpečí. Po strastiplných uličkách se objevily před hradem hraběte Drákuly. I tuto část hravě děti splnily a proto mohlo dojít na vyslání tajné zprávy do říše lidí. Zpráva byla ukryta v syrovém vajíčku a děti pro tuto zprávu musely vyrobit vzducholoď, která bezpečně zprávu dopravila.

Vše splněno a odměna? Samozřejmě byla. Děti si zalezly do spacáků a při puštěné pohádce pomalu usnuly.                     

FOTOGRAFIE NA STRÁNKÁCH ŠKOLY: ZDE

                                                                             Bc. J. Šembera 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.