Halloween 2012

06.11.2012 11:17

 

Zápis z lodního deníku pirátské lodi Chobotnice

Píše se rok 2012, rok pirátského dobývání. Páteční večer na palubě lodi Chobotnice se stal strašidelnou cestou k dobývání ostrovů v Temném oceánu. Vše začalo příletem oškubaného kondora. Přistál na palubě naší pirátské lodi těsně vedle stojícího kapitána. Přinesl zprávu, že naše zdatná posádka má šanci právě tento večer dobýt několik nebezpečných ostrovů Temného oceánu. Starý opelichaný kondor rozdělil naši posádku na tři zdatné pirátské skupiny.

První výpravou byla cesta na opuštěný ostrov Písmenko. Posádky měli za úkol v časovém úseku, než přijde mořská bouře, posbírat co nejvíce písmenek a z nich sestavit co nejvíce slov s pirátskou tématikou. Po kruté bouři se moře zase ustálilo, a tak piráti neotáleli a pustili se do dalšího nebezpečného dobývání. Hlavní kapitán bouři přečkal v kajutě a sestavil zatím veškeré podrobnosti o ostrovech v Temném oceánu. Pirátské skupiny, dostaly důležité pokyny a vypluly na klidný oceán, kde musely najít co nejvíce ostrovů. Odměnu dostala pouze ta skupina, která přinesla do své posádky nově objevený ostrov. Pokud donesli piráti ostrov, který už někdo objevil, nedostali odměnu od kapitána. Náš známý, kondor „práskač“, přinesl zprávu, že se na jednom z ostrovů ukrývá truhla s pokladem. Byl to kouzelný poklad. V truhle se nacházely kouzelné náramky, které chrání před zlými strašidly. Jakmile piráti tuto zprávu uslyšeli, ihned se nalodili a poklad našli.

Tento večer se stal pirátsky velmi úspěšným. Nakonec jsme dopluli do přístavu s názvem „Prvňostupňov“, kde se zrovna konal velkolepý ples upírů. Piráti svoje povedené dobrodružství oslavili tancem, zpěvem a také měli za odměnu povolenou návštěvu místního kasina.  Po příchodu zpět na palubu zbyly síly pouze na promítání filmu na hlavní plachtu lodi. Poté zazvonil přístavní maják a piráti ulehli do kajut.

                                               Mořský vlk JŠ

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.