HALLOWEEN 2011

29.11.2011 13:17

HALLOWEEN 2011

 

Halloween 2011

Základní škola Mládežnická se opět přeměnila ve strašidelný hrad. V noci ze středy 16. na čtvrtek 17. listopadu, se zde konal již tradiční svátek duchů a strašidel - Halloween. Ve škole se sešlo 50 dětí v oblecích duchů, strašidel, čarodějnic a dokonce dva upíři s vlastními papírovými rakvemi.

Po příchodu a krátkém „zabydlení“ ve školním klubu Chobotnice se „strašidláci“ pustili do záchrany hodné dýně, která byla strážci hradu uvězněna v jeho nejvyšší komnatě. Cesta začala společnou stezkou, která skrývala mnoho úkolů na prozkoušení, jak zdatná je každá ze dvou skupin. Úkoly splnily obě strašidelné družiny na jedničku. Avšak další komnata strašidelného hradu nám připravila velké překážky v podobě strážců, kteří hlídali potřebná víčka. Ta nám napomohla do další komnaty. I tyto překážky byly překonány společnou sílou družstev.

Po krátkém odpočinku a posilnění svačinou se děti vrhly do dalších úkolů, které byly nastraženy v hradu. Posilněny svačinou zjistily, že komnaty jsou nějak celé přeházené, proto musely dát vše do pořádku. Měli za úkol poskládat společné dvojice pexesa, po ukrutném boji s časem nakonec obě skupiny nasbíraly na dvě desítky dvojic. Po úspěšném seřazení komnat do původní podoby se obě skupiny dostávaly blíže do nejvyšší komnaty za hodnou dýní. Nakonec se tam „strašidláci“ po obrovském závodění dostali a dýni získali.

Jenže nastal problém - jak dostat dýni zpět dolů z věže. Nezbylo nic jiného, než jen s malým počtem pomůcek sestrojit padák pro dýni (vajíčko) a vyzkoušet, jestli dýně přežije pád z věže. Bohužel, ani jedna dýně nakonec nevydržela. Myslím si, že si děti i tak večer moc užily a spokojeně usedly do kinosálu, kde jim byl za odměnu puštěn film před spaním.

Velké poděkování patří Lukáši Zaňkovi, Tomáši Kazdovi, Janu Votočkovi, Michalovi Krieglerovi a Pavlu Švadlákovi za pomoc při akci.

                                                                                                                                                    Učitel Jirka Šembera

 

Zpět

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.